Aktuelle linker            

Avinor
Trondheimlufthavn.net

Flybussen
NSB
  


Trondheim Lufthavn, Værnes (TRD)
Av Jonas Skaug og Markus Bakke (tekst og foto)
Generelt

Trondheim lufthavn, Værnes er Trøndelags hovedflyplass. Den ligger i Stjørdal kommune, ved Stjørdalshalsen, i Nord-Trøndelag, circa 35 km. øst for Trondheim. Flyplassen er en viktig regional flyplass som tjener Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag. I tillegg er flyplassen et viktig nav for flyvninger fra Namdalen og Helgeland. Flyplassen er eid og drevet av Avinor i samarbeid med Luftforsvaret. (Wilkipedia)


1. Steinvollen

Steinvollen er den beste plassen å spotte på. Her står du nærme rullebanen, og man har derfor god oversikt over flyplassen. Vollen ligger mellom flyplasshotellet/jernbanen og E6. Steinvollen ligger få meter fra taxebanen yankee (Y), og man kommer derfor tett på flyene. Her har man full oversikt over hele rullebanen, innenlandsterminalen og militærsiden

Adkomst: Etter å ha tatt av fra E6 inn mot Værnes, tar du av ved første innkjørsel til venstre mot ansattparkeringen (P4) ved flyplasshotellet/jernbanen. Kjør forbi parkeringen og følg grusveien ca 100 meter.
Fotovinkler:
Mest trafikk:
2. Nordsiden av fjæra

Her er det ideelt å stå om du vil komme tett på flyene når de letter og lander. Det anbefales, om man skal fotografere i medlys, å stå på denne plassen tidligst klokken 16. Plassen ligger rett ved gjerdet til rullebanen, vest for E6. Her kommer du nærme flyene når de lander og tar av. Desverre er plassen kun mulig å bruke på kveldstid i sommerhalvåret.

Adkomst: Kjør E6 fra Værnes i nordgående retning. Etter å ha passert den siste tunnelen under rullebanen, tar du av ved første innkjøring (grusvei) til venstre.
Fotovinkler:
Mest trafikk:
3. Innflygingen 27

Når rullebane 27 er i bruk (avhengig av vindretning) er denne plassen perfekt for fotografering av fly som lander. For å komme hit kjører man kirkevegen (E14) mot Værnes kirke og stopper når man kommer til et jorde med localizere. På denne plassen kan du se fly når de lander på rullebane 27. Det som er fint med å stå her, er at man alltid kan flytte seg slik at man får medlys.

Adkomst: Kjør E6 i nordgående retning mot Stjørdal. Når du kommer til Stjørdal tar du til høyre inn på E14. Når du har passert en rundkjøring og kommet til kirkevegen, tar du til høyre og deretter første til venstre. Følg deretter vegen inntil du kommer til en åker med localisere.
Fotovinkler:
Mest trafikk:
4. P-hustaket

Denne plassen er perfekt for å ta bilder av fly som står på gate 44-48. Det er også mulig å ta bilder nede ved veien gjennom gjerdet, men skulle du ønske å komme høyere, kan du stå på taket til P-hus serviceanlegg.

Adkomst: Kjør av fra E6 inn mot terminalene på Værnes. Fortsett forbi bensinstasjonen og ta inn til venstre mot parkeringshuset P3. Ikke kjør inn i parkeringshuset, men stå parkert utenfor P-hus serviceanlegg.
Fotovinkler:
Mest trafikk:
KART

Vis Trondheim Lufthavn, Værnes i et større kart